Tom Erik ønsket velkommen alle de 26 frammøtte, før Birgit informerte kort om NSFF Landsmøte: Fra 2017 blir det splitting av NSFF Landsmøte fra Landstreff og sponsing av tur/opphold for én representant fra hver klubb, for å få flere deltagere. Vellykket så langt. Birgit ble valgt til nestleder i NSFF, med ansvar for informasjon/ kommunikasjon.

Line informerte om gatefoto-workshop 22.–23. april, med Trond Lindholm. Sosialt på kvelden. Det blir postet eget innlegg om dette på fotoklubbens webside.

Tom Erik minnet om NM i foto, innleveringsfrist i påsken, før han hadde et kort foredrag om bruk av gråkort.

Bildevisning/-kritikk i grupper. Leif hadde med skjema for bildevurdering; “Gi to positive kommentarer og én vurdert endring”. Først diskusjon i grupper, deretter gjennomgang i plenum med en referent fra hver gruppe – og noe utenomsnakk.

Helge informerte kort om at Årboka er i rute, og denne gang er det mange bilder av mennesker i (klubb)aktivitet.

Terje Alveberg med 12 bilder og foredrag om naturfoto og muligheter i nærområdet. Teknisk tips: Bruke blenderprioritet og ofte eksponeringskompensering -1 eller deromkring. Dette foredraget ledet oss rett inn på neste aktivitetskveld, hvor Niklas informerte om tema og opplegg; “Natur Tromøy”. Alle får i hjemmelekse å sette seg inn i de grunnleggende innstillingene til sitt eget kamera. Man må også på forhånd legge en løs plan for hva man ønsker å oppnå med kvelden. Niklas og Leif vil være instruktører og hjelpere denne kvelden, Terje A er også villig til å være behjelpelig med å vise tekniske ting. God påkledning, gjerne noe å ligge på, støvler.

Klubbens lotteri

  • Arnfinn Nyland vant pizza fra Sørsvann Kro
  • Olav Bråten vant glasskule
  • Odd Vidar Børøsund vant en sekk poteter fra Arnevik Gård
  • Siv Ulvestad vant skulderreim
  • Terje Almaas vant Nikon krus, sponset av Elite Foto
  • Rigmor Stenseth vant lunsj for to på Vitenbiten

Månedens bilde

Det ble en kjapp gjennomgang av alle bildene som var levert inn til månedens bilde med tema Sort/hvitt med høy ISO. Deretter ble resultatlisten presentert, før en rask bildevurdering i plenum av de tre vinnerbildene.