Mars 2019

Tirsdag 5. mars: Medlemsmøte på Munkhaugen kl. 19:00.

Presentasjon av aktivitetene utover våren.
Også kåring av månedens bilde for februar.

Tirsdag 19. mars kl. 18:00: Aktivitetsdag. Tema: Arkitektur i sort/hvitt

Vi møtes ved den lille parken på utsiden av VitenBiten, Eurekabygget.
Mål for aktiviteten: Planlegge og gjennomføre en fotosesjon hvor man skaper en gjennomtenkt komposisjon basert på ny eller gammel arkitektur i bybildet. I prosessen bør man tenke kontrast, form og geometriske linjer som bygger opp under et svart/hvit uttrykk.
Aktiviteten forutsetter grunnleggende kunnskap om eget kamerautstyr. Vurder om det er behov for stativ da lysforholdene kan bli utfordrende utover ettermiddagen og kvelden.

Tirsdag 26. mars: Innlevering månedens bilde. Tema: Arkitektur i sort/hvitt.

Tirsdag 2. april: Medlemsmøte på Munkhaugen kl. 19:00

Tirsdag 23. april (3. Påskedag) kl. 18:00: Aktivitetsdag. Tema: Motlys.

Oppmøtested: Kommer senere.

Mål for aktiviteten: Planlegge og gjennomføre en fotosesjon hvor man tar kontroll over eksponeringen og bruker muligheter som f.eks. spotmåling, utfyllingsblits eller eksponeringskompensasjon. Motlys vil ofte gi store kontraster mellom lys og skygge, og for å kunne hente ut detaljer i lyse og mørke områder, bør man fotografere i raw-format.
Aktiviteten forutsetter grunnleggende kunnskap om eget kamerautstyr. Vurder om det er behov for stativ da lysforholdene kan bli utfordrende utover ettermiddagen/kvelden.

Tirsdag 30. april: Innlevering månedens bilde. Tema: Motlys.

Tirsdag 7. mai: Medlemsmøte på Munkhaugen kl. 19:00

Tirsdag 21. mai kl. 18:00: Aktivitetsdag. Tema: Panorama.

Oppmøtested kommer senere.

Mål for aktiviteten: Planlegge og gjennomføre en fotosesjon hvor man skaper et panoramabilde for å fange en større del av et landskap eller et byområde. Man kan enten benytte kameraets innebygde panoramafunksjon eller ta flere bilder som settes sammen i egnet programvare i ettertid (Lightroom, Photoshop eller lignende). Aktiviteten forutsetter grunnleggende kunnskap om eget kamerautstyr.

Tips:

• Fotografer på høykant for å få med flere detaljer
  • Mål lyset på et nøytralt sted i motivet, og still inn kameraet manuelt etter hva lysforholdene gir av blender og lukkertid. Lås ISO på en så lav verdi som mulig. Bruk stativ for å sikre minst mulig avvik i vertikalplanet.
  • Ta bilder fra venstre mot høyre og ha en overlapping på 30 prosent mellom hvert bilde, eller følg anvisningene på kameraet dersom det har egen panorama-funksjon.

Tirsdag 28. mai: Innlevering månedens bilde. Tema: Panorama.

Tirsdag 11. juni: Sommeravslutning

Info:

• Foto til månedens bilde skal være tatt senest 12 uker før innleveringsfristen.
  • Alle arrangementene vil bli publisert gjennom nyhetsbrev pr. e-post og på klubbens Facebookgruppe i forkant av hvert arrangement.
  • Ved utendørsarrangement vil det være værforbehold, men arrangøren vil strekke seg langt for å finne alternative løsninger.

Historikk

Fredag 2. januar:  Innlevering månedens bilde. Tema er fritt

Tirsdag 8. januar:  Medlemsmøte på Munkehaugen kl. 1900

Tirsdag 22. januar:  Aktivitetskveld kl.1800

Sted: Munkehaugen kl. 1800.  Tema er “Produktfoto & macro”

Tirsdag 29. januar: Innlevering månedens bilde. Tema: “Produktfoto”

Tirsdag 5. februar:  Årsmøte på Munkehaugen kl. 1800

Tirsdag 19. februar:  Aktivitetskveld kl.16.30 og 1900. Tema er “Fullmåne / portrett”

Vi møtes på Hasla for å se fullmånen. Det vil samtidig være åpent på Munkehaugen for de som vil være der og jobbe med portrett.

Tirsdag 26. februar: Innlevering månedens bilde. Tema: “Portrett”