Tirsdag 7. mai: Medlemsmøte på Munkhaugen kl. 19:00

Tirsdag 21. mai kl. 18:00: Aktivitetsdag. Tema: Panorama.

Oppmøtested: Stølsviga, Hisøya.

Mål for aktiviteten: Planlegge og gjennomføre en fotosesjon hvor man skaper et panoramabilde for å fange en større del av et landskap eller et byområde. Man kan enten benytte kameraets innebygde panoramafunksjon eller ta flere bilder som settes sammen i egnet programvare i ettertid (Lightroom, Photoshop eller lignende). Aktiviteten forutsetter grunnleggende kunnskap om eget kamerautstyr.

Tips:

• Fotografer på høykant for å få med flere detaljer
  • Mål lyset på et nøytralt sted i motivet, og still inn kameraet manuelt etter hva lysforholdene gir av blender og lukkertid. Lås ISO på en så lav verdi som mulig. Bruk stativ for å sikre minst mulig avvik i vertikalplanet.
  • Ta bilder fra venstre mot høyre og ha en overlapping på 30 prosent mellom hvert bilde, eller følg anvisningene på kameraet dersom det har egen panorama-funksjon.

Tirsdag 28. mai: Innlevering månedens bilde. Tema: Panorama.

Tirsdag 11. juni: Sommeravslutning

Info:

• Foto til månedens bilde skal være tatt tidligst 12 uker før innleveringsfristen.
  • Alle arrangementene vil bli publisert gjennom nyhetsbrev pr. e-post og på klubbens Facebookgruppe i forkant av hvert arrangement.
  • Ved utendørsarrangement vil det være værforbehold, men arrangøren vil strekke seg langt for å finne alternative løsninger.

Historikk

Fredag 2. januar:  Innlevering månedens bilde. Tema er fritt

Tirsdag 8. januar:  Medlemsmøte på Munkehaugen kl. 1900

Tirsdag 22. januar:  Aktivitetskveld kl.1800

Sted: Munkehaugen kl. 1800.  Tema er “Produktfoto & macro”

Tirsdag 29. januar: Innlevering månedens bilde. Tema: “Produktfoto”

Tirsdag 5. februar:  Årsmøte på Munkehaugen kl. 1800

Tirsdag 19. februar:  Aktivitetskveld kl.16.30 og 1900. Tema er “Fullmåne / portrett”

Vi møtes på Hasla for å se fullmånen. Det vil samtidig være åpent på Munkehaugen for de som vil være der og jobbe med portrett.

Tirsdag 26. februar: Innlevering månedens bilde. Tema: “Portrett”

Mars 2019

Tirsdag 5. mars: Medlemsmøte på Munkhaugen kl. 19:00.

Presentasjon av aktivitetene utover våren.
Også kåring av månedens bilde for februar.

Tirsdag 19. mars kl. 18:00: Aktivitetsdag. Tema: Arkitektur i sort/hvitt

Vi møtes ved den lille parken på utsiden av VitenBiten, Eurekabygget.
Mål for aktiviteten: Planlegge og gjennomføre en fotosesjon hvor man skaper en gjennomtenkt komposisjon basert på ny eller gammel arkitektur i bybildet. I prosessen bør man tenke kontrast, form og geometriske linjer som bygger opp under et svart/hvit uttrykk.
Aktiviteten forutsetter grunnleggende kunnskap om eget kamerautstyr. Vurder om det er behov for stativ da lysforholdene kan bli utfordrende utover ettermiddagen og kvelden.

Tirsdag 26. mars: Innlevering månedens bilde. Tema: Arkitektur i sort/hvitt.

Tirsdag 2. april: Medlemsmøte på Munkhaugen kl. 19:00 Mer info.

Tirsdag 9. og onsdag 10. april: Fotokurs for nybegynnere på Munkehaugen kl. 18:00 – 21:00 Mer info.

Tirsdag 23. april (3. Påskedag) kl. 18:00: Aktivitetsdag. Tema: Motlys. Oppmøtested: Dømmesmoen. Mer info.

Tirsdag 30. april: Innlevering månedens bilde. Tema: Motlys.