Skrevet av Helge Aker

Med resultatene fra Den internasjonale FIAP Print konkurransen «LANTERNA MAGICA» har Tom Erik fått følgende resultater:

• 1. plass og Gold medal til «Western Capercaillie»
  • Hederlig Omtale til bildet «Rhythm»
  • Bildet «Figments» ble antatt.

Utstillingen, hvor alle premierte bilder blir stilt ut, vil være fra 28. oktober til 10. november i Trekanten kulturhus, Aalborg.

Med disse resultatene er kriteriene for å søke på Hederstegnet AFIAP (Artist FIAP) fra Fédération Internationale de l’Art Photographique (FIAP) innfridd.

Som den aller første i Arendal Fotoklubb, vil vårt medlem, Tom Erik Smedal, få hederstegnet AFIAP (Artist FIAP) fra Fédération Internationale de l’Art Photographique (FIAP). Han er i eksklusivt selskap da bare 123 personer pr. 01.01.2019 har fått denne utmerkelsen i Norge.

FIAP er en verdensomspennende organisasjon som fremmer fotografisk kunst i alle former. I dag består FIAP av 83 slike nasjonale selskap fordelt på fem kontinenter. Til sammen representerer disse ca. 1 million fotografer. Fotoklubber i ytterligere 10 land har direkte medlemskap i FIAP. Organisasjonen arbeider på tvers av religiøse, politiske og ideologiske meninger, og som medlem av NSFF er vi også automatisk medlem av FIAP.

I FIAP sin beskrivelse av utmerkelsen står følgende om kriteriene for å oppnå den:

THE AFIAP DISTINCTION

The distinction «Artist FIAP» (AFIAP) is the first artistic distinction that can be obtained. It is awarded to photographic artists whose artistic qualities, technique and production of work have been acknowledged through the participation in international salons under FIAP Patronage.

The candidate for this distinction must:

1. a) Have taken part with success in international salons under FIAP Patronage for at least 1 year; i.e. his first FIAP-recognised acceptance must have occurred at least 1 year ago.
  2. b) Have taken part with success in at least 15 international salons under FIAP Patronage in at least 8 different countries; a Circuit has to be considered as a single salon.
  3. c) Have obtained at least 40 acceptances with at least 15 different works in international salons under FIAP Patronage.
  4. d) 10% of the required acceptances in salons under FIAP Patronage have to be gained in “Print” salons.

Tom Erik er en person som deler sine kunnskaper med øvrige medlemmer i Arendal Fotoklubb. Han har over lengere tid arbeidet målbevisst for å utvikle seg som fotograf, noe som denne utmerkelsen viser. Han er en inspirasjonskilde for oss alle.

Vi gratulerer.