Program for regionalt film- og fototreff SØR 2017

Klokkeslett er per juni omtrentlige. Med forbehold om endringer. Endelig program klart 21. august.

FREDAG 1/9

Aktiviteter denne dagen foregår i 2. etasje på Arendal bibliotek, med mindre annet er angitt. Opp trappen og til venstre.

Fra kl 16.00: Registrering av deltagere.

Kl 17.00: Vernissasje Arendal fotoklubbs utstilling.
Kl 18.00: Bildeforedrag ved Pentaxambassadør Ole Henrik Skjelstad.

Ca kl 19.30: Avreise til Store Torungen fyr for solnedgangsfotografering med Skjelstad, båt fra Jektekaia i Pollen. Kle deg godt og ta med nistepakke og noe å drikke!

LØRDAG 2/9

Aktiviteter denne dagen foregår i kantina/kafeen i Havnegården i Barbu, med mindre annet er angitt. Inngang midt på langsiden mot veien, mellom Bunnpris og apoteket.

Kl 05.30: Oppmøte ved destinasjon for soloppgangsfotografering med Pentaxambassadør Ole Henrik Skjelstad, Bjellandstrand eller Haslatangen (nøyaktig sted bestemmes senere)

Kl 11.00: Ferdig påsmurt lunsj. Registrering av nyankomne deltagere.
Kl 11.30: Oppgave til Fotosprint deles ut. Bilder skal tas med mobilkamera, og kan redigeres før levering. Bildene leveres via e-post, adressen oppgis når oppgaven deles ut.

Kl 12.00: Vernissasjer på separatutstillinger rundt i byen, mer informasjon senere

Kl 15.00: Lightroom-workshop med Ingvald R. Ingebretsen.
Ta med laptop med Lightroom og Google NIK Collection ferdig installert.

Kl 18: Absolutt siste frist for innlevering av bilder til Fotosprint.

Kl 18.00: Bildeforedrag med Sony Alpha-ambassadør Kyle Meyr.
Ca kl 19: Innlegg fra Japan Photo.

Kl 19.30: Middag og mingling.

SØNDAG 3/9

Aktiviteter denne dagen foregår i og ved Havnegården i Barbu.

Kl 09.00: Fotoworkshop med Sony Alpha-ambassadør Kyle Meyr og modeller.

Kl 11.30: Ferdig påsmurt lunsj.
Kl 12: Kåring av Fotosprintvinner.

Kl 12.30: Introduksjon til cosplayfoto ved Kennet K Pedersen.
Kl 13.30: Cosplayfoto
i Barbu park.

Ca kl 15.30: Avslutning og hjemreise.

MØT VÅRE WORKSHOP-HOLDERE

Ole Henrik Skjelstad

Skjelstad beskriver seg selv som en 53 år gammel mattelærer fra Hønefoss som falt hardt for fotografi da han fikk sitt første kamera i bursdagsgave i 2013. I Arendal vil han fortelle om hvordan han bruker fotofiltre og vise bilder tatt med Pentax K-1. Se hans bilder på 500px.com og følg ham på Instagram @ole.henrik.skjelstad

Ambassadør: Pentax K-1, Nisi Filters, Sirui Tripods, Lowepro backpacks, Lexar.
Partner: Focus Nordic.

På trykk:
Practical Photography (jan 2015, juni 2016, feb 2017)
Digital Photo (juli 2016)
Ringerikes Blad (juni 2016)
Photography Masterclass Magazine (august 2016)
Digitalfoto (Norsk/dansk utgave – 08/17)
Digital SLR Photography (juli 2017)

Kyle Meyr

Kortversjonen av Kyles egenbeskrivelse er:

Photographer and Writer —
Sony Alpha Ambassador —
Righteous Dude

Han er journalist- og kunstutdannet, og fra sin base i Oslo jobber han med reise-, action- og portrettfoto. Kyle har blant annet jobbet med Reebok, Red Bull, Universal Music, Betsafe, Salomon Sports, Intersport og Moroccan Oil. Temaet for besøket hans i Arendal er action og adventure – eller, som han sier: «Basically, people doing crazy things where they shouldn’t».

I am a terrible perfectionist… If you look at a lot of my photos, you will notice that I am pretty meticulous and habitual when it comes to composition and light. It’s a pleasure to pick a style and really, really aim to nail it, but lately I’ve started living by the motto, “Don’t let perfect get in the way of good enough.”

(kilde: afterbang.no)

Se hans bilder på websiden kylemeyr.com og følg ham på Instagram @kylemeyr

Ingvald Røinås Ingebretsen

Ingvald beskriver seg selv kort og greit som «Venneslamann med kamera rundt halsen. Tar bilde av det meste og av de fleste.»

Superentusiasten gjør ikke noe av et par timers kjøretur for litt knipserier og en fotoprat med likesinnede, og vi i Arendal fotoklubb har hatt gleden av å bli kurset av ham ved flere anledninger. For de som ennå ikke har opplevd det er hans lune humor og like lune venndølsk alene verdt deltagelsen på workshopen, som for øvrig vil ta for seg redigering av landskapsbilder i en stil lik den vi allerede har blitt kjent med via Ole Henrik Skjelstads bilder.

Se bildene hans på SmugMug, les bloggen hans på www.kranglefant.no, og følg ham på Facebook.

Kennet Klokseth Pedersen

Kennet deltar som fotograf på det meste av cosplay-arrangement på sørøstlandet, og har holdt flere workshops i kunsten å fotografere og filme cosplayere. Han er student ved Westerdals og ambisjonen er å bli filmmaker. Til Arendal har han med seg en liten gjeng cosplayere fra studentmiljøet i Kristiansand.

Se bildene hans på Facebook.

Cosplay – fra «costume play» – er utkledningslek, hobby, subkultur og performancekunst der en person kler seg ut med kostymer og annet utstyr for å likne en bestemt rollefigur fra særlig japansk populærkultur. (wikipedia)

Verdt å merke seg for våre deltagere: Bilder av cosplayere i bymiljø gjør seg godt som de er, men egner seg også som råmateriale for kompositter/bildemontasjer, for den som ønsker å delta i klassen «Kreativt» i NM i Foto. Se eksempler på dette hos JL Cosplay Studio.